2013. november 23., szombat

Slender Man története

Eredete: A Something Awful nevű weboldal által meghirdetett photoshop versenyen tűntek fel először képek Slender Manről, mely verseny célja képek manipulálása volt úgy, hogy az végül félelmetes vagy ijesztő legyen. Az első képek közé tartoznak ezek az alkotások: #1, #2, #3. A legendája is innen bontakozott ki. Egyre több beszámoló érkezik emberektől, akik élőben is látták Slender Mant, amely az ún. Tulpa-effektus számlájára írható, amely a “tömeg hite által életre keltett mitológia” elvén alapszik

Megjelenése: Magas termetű (akár 2,5 méteres), kopasz, szem és száj, illetve fontosabb arcvonások nélküli teremtmény, aki fekete vagy sötétszürke öltönyben mutatkozik, piros nyakkendővel.

Tevékenysége: A kezdeti legendák arról szóltak, hogy válogatás nélkül vadászik emberekre, és csápként is funkcionáló kezével képes gyilkolni, ám az utóbbi időben főként gyermek eltűnésekhez kötik a nevét. A gyilkosságokat legtöbbször erdőben követi el. Bár pontos története nincs, már az 1600-as években megjelent különböző német gyerekmesékben, majd az 1900-as években megjelenő fotók tömkelegén is sikerült megörökíteni a lényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése