2016. május 24., kedd

Deep Web

Attól függően, hogy mennyit használod az internetet, ismerheted az úgynevezett “Deep Web”-et. Lényegében, itt használhatsz egy proxy szervert, a Tor-hoz, vagy az i2p-hez hasonlót, ahol találhatsz mindenféle dolgot, amit máshol nem tudnál, például helyeket ahol fegyvereket vagy drogokat vásárolhatsz. Mindenesetre, pont egy AskReddit cikket olvastam különféle fura dolgokról az interneten, és néhányan megemlítették a “.onion” oldalakat. Érdeklődésemet felkeltve úgy döntöttem letöltöm a Tort, és megnézek pár oldalt. Találtam egyet ami fekete piacként volt feltüntetve. Nagyon királynak tartottam ezt az egészet, ezért tovább keresgéltem. Különböző emberek árultak methet, fegyvereket, és lopott vagyonokat. Már ki akartam lépni amikor egy “ingyenneked” nevű poszt tűnt fel nekem. Rákattintottam a linkre, és ennyi volt a leírásban, “sok szórakozás neked, ingyen link, jó szórakozást :)”. A link neve, móka.zip volt. Jegyezd meg, hogy már hajnal 2 volt, és nagyon unatkoztam, ezért töltöttem le a linket, de futtattam pár víruskeresést. Semmit sem jelzett, ezért úgy döntöttem kicsomagolom a fájlt. Sok sok videót és képet találtam benne. Úgy döntöttem rákattintok egyre, aminek “banaman.avi” volt a neve, és megnéztem. Nem sok lényege volt, csak egy pasi banánjelmezben, négy percen keresztül. Eléggé érdekelt, szóval folytattam, és rákattintottam egy képre, aminek “steven.jpg”  volt a neve. Csak egy unalmas képű férfi ült a gépe előtt. Több hasonló kép volt még itt. Emberek a gépük előtt, vagy könyveket hordtak, vagy boltba sétáltak. Keztem kényelmetlenül érezni magam de folytattam. Néztem még párat, ahol gyerekek sétáltak iskolába, máshol egy férfi újságot olvasott a kanapén. Inkább mesélek az érdekesebbekről:

“jóéjszakát.avi”: két kisfiú, 7 vagy 8 év körül a fogukat mossák, pizsamában, mintha észre sem vennék a mellettük lévő kamerát. Befejezik a fogmosást és beugranak az ágyba. Az elkövetkező 9 órában mutatja a kamera ahogy alszanak. Semmi mást.

“fizetség.avi”: egy középkorú férfi sétál egy haloványan megvilágított utcán sétál éjszaka közepén. Ugyan úgy, ő sem tudja hogy kamerázzák. Odamegy egy tinilányhoz és elkezd hozzá beszélni. A hangok elfolytottak, de nem lehetnek jó szavak, a lány kifejezéséből ítélve. Próbál elfutni de a férfi a falhoz nyomja. Elveszi a telefonját, s a táskáját és elszalad. A videóban már csak a lány sírása látható.

“ellopva.avi”: egy tinédzser pár focimeccset néz. A játék véget ér és a tömeg elvonul, a páron kívül mindenki. Amint egyedül maradnak, párszor csókot váltanak, és a fiú valamit a lány fülébe súg. De a lány csak nemet hajtogat, de ő így válaszol, “Gyerünk már” és “Nyugi, jó lesz, már minden haverom csinálta a csajával”. A lány megpróbál elszökni, de a fiú utánakap. Ekkor, mindenki aki ott volt, már messze járt, és a pálya nagy része sötétbe borult. A fiú nekilöki a székeknek a lányt, és letép a nadrágját. Hihetelenül erőszakosan elkezdi megerőszakolni, és verni, és ez folytatódik 15 percen keresztül. A lány arca fekete, és vérző orral zokog a földön. A barátja fejbe térdeli, és gyomron rúgja. Majd amikor teljesen szétverte a fejét, beledobta a testet egy kukába, a ruháival együtt, felvette az edzős ruháját, és elsétált. A kamera már csak a kukát mutatja.
 Ekkor már rettenetesen kiakadtam, és letöröltem a fájlt, és elmentem aludni. Azonnal el tudtam aludni, de álmodni nem sikerült aznap éjjel. Elmentem iskolába de senkinek nem említettem amit láttam. Sokan kérdezték, miért nézek ki ilyen zaklatottnak, de csak azt mondtam hogy nem aludtam az este, emiatt vagyok ilyen. Kezdtem úgy érezni hogy csak egy rossz rémálom volt, és csak túl komolyan veszem a dolgokat. Ebéd után elkezdett remegni a telefonom. Egy ismeretlen számról jött sms volt “tetszik?”. Próbáltam felhívni, de foglalt volt. Úgy gondoltam hogy csak egy téves üzenet volt, és nem engedtem hogy idegesítsen. A dolgok egészen normálisak voltak az elkövetkező pár napban, egészen amíg el nem érkezett a csütörtök. Újabb üzenet jött az ismeretlen számról, azzal a különbséggel, hogy most egy kép rólam, ahogyan ülök a 3 órai órámon. Kiakadtam. Felmentem a gépre, hogy megkeressem a posztot amit vasárnap este láttam. Kerestem mindenhol, de nem találtam, és senki nem írt róla semmit. Egyre több kép érkezett. Néhány rólam, néhány a barátaimról, a családomról és emberekről akiket nem is ismertem. Elmentem a rendőrségre, és azt mondták hogy megpróbálhatják lenyomozni a számot, de nem tartották nagy jelentőségűnek, és azt mondták pár napig is eltarthat. Megkérdeztem az összes barátomat, hogy valami kibaszott játékot játszanak-e velem, de senkitől nem jött válasz. Úgy döntöttem hazamegyek és megkeresem az előzményeimben a linket, és felhívom az anyukám. De nem vette fel. Igazán távol lakok a rendőrségtől, de úgy futottam haza, mintha az életem múlna rajta. Bekapcsoltam a gépemet, és megpillantottam egy új beérkezett fájlt; “mégtöbbmóka.zip”. Remegve, kinyitottam a fájlt. Az egész családom, és az összes barátomról képek, ahogyan kínozva, megalázva, az anyukám kitépett szemgolyókkal felnyársalva éles fémrudakra, a barátom letépett álkapoccsal, levágott ujjakkal, és videók, amint elégetik őket élve. Ahogyan elindultam volna hívni a rendőrsget, megakadt a szemem egy képen. A címe “hello.jpg” volt. Készítési idő: 15 másodperccel ezelőtt. Én voltam rajta, a képeket bámulva a monitoron, mögöttem egy férfi, vérben ázott ruhában, kezében egy kamerával. Mosolyogva.